Rijden in het buitenland in de winter

Een veilige keuze

Winterbanden zijn altijd een veilige keuze zodra de buitentemperatuur onder de 7C daalt. U heeft dan meer grip op de weg, waardoor uw remweg korter is.

Regelgeving in het buitenland

Gaat u deze winter nog de grens over? Bijvoorbeeld om met de auto op wintersport te gaan? Wees er dan op bedacht dat er in andere landen afwijkende regelgeving voor winterbanden geldt. Ook voor sneeuwkettingen gelden er specifieke regels per land.

Regels op een rij

We hebben de regels voor de ons omringende landen op een rij gezet. Zoals u ziet, verschillen de regels per land. Gaat u op wintersport, dan is het aan te raden te vertrekken op winterbanden en passende sneeuwkettingen mee te nemen.

Advies nodig?

Twijfelt u of uw banden voldoen aan de regels van de landen waar u (door)heen reist? Of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van sneeuwkettingen? Wij staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!

 

Bewaren

Bewaren

Land Winterbanden Sneeuwkettingen
België Niet verplicht Alleen toegestaan bij sneeuw of ijs op wegdek
Duitsland Verplicht* In sommige gebieden verplicht. Dit wordt aangeduid met een verkeersbord
Frankrijk Niet verplicht In sommige gebieden verplicht. Dit wordt aangeduid met een verkeersbord
Italië In sommige gebieden verplicht van 15 november t/m 15 april. Dit wordt aangeduid met een verkeersbord In sommige gebieden verplicht. Dit wordt aangeduid met een verkeersbord**
Luxemburg Verplicht bij winterse omstandigheden*** Toegestaan bij sneeuw of ijs op wegdek
Oostenrijk Verplicht in de periode 1 november  t/m 15 april bij winterse omstandigheden. Verplicht als dit wordt aangegeven door een verkeersbord
Zwitserland Alleen verplicht als de winterse omstandigheden hier om vragen

Verplicht als een bord dit aanduidt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* In Duitsland zijn ‘winterse’ banden verplicht. Dit mogen winter- of all seasonbanden zijn, als ze maar voorzien zijn van een bepaalde markering. Winter- of all season-banden met een productiedatum voor 31 december 2017 moeten voorzien zijn van de markering ‘M+S’. Banden die geproduceerd zijn in 2018 moeten gemarkeerd zijn met het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje). Let op: zomerbanden met 'M+S'-aanduiding zijn niet toegestaan!

** Sneeuwkettingen zijn verplicht in deze gebieden in Italië, TENZIJ u op winterbanden rijdt.

*** In Luxemburg moeten winterbanden voorzien zijn van een 'M+S'-markering of een Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).

Advies nodig?

Zoekt u meer info over onze winterbanden of een bandenwissel

INFO OVER BANDEN >

 

Heeft u behoefte aan advies over winterbanden of sneeuwkettingen?

neem contact op >

 

Direct passende sneeuwkettingen, sneeuwsokken of een dakbox bestellen?

bezoek webshop >